دوخت سازه های پارچه ای

دوخت سازه های پارچه ای چگونه است؟

یکی از مسائل مهم در زمینه ی طراحی و اجرای سازه های پارچه ای دوخت پارچه است. برای آنکه پارچه های مصرفی در سازه های پارچه ای از نوع پی وی سی هستند و عرض آنها حداکثر 3 متر (براساس کارخانه تولید کننده ی آنها تعیین می شود) است پس برای طراحی قطاع پارچه نیاز به یک نوع دوخت داریم تا شکل مورد نظر را بوجود بیاوریم.

طریقه دوخت پارچه

نوع دوخت یا همان جوش پارچه های پی وی سی از نوع حرارت بالا یا اصطلاحا High Frequence است. طریقه ی دوخت یا جوش پارچه هم به این صورت است که 3 سانتی متر دو الگوی پارچه روی یکدیگر قرار میگیرند و زیر دستگاه دوخت قرار داده می شوند که مانند دستگاه پرس عمل می کند. این دستگاه هردو پارچه را بوسیله ی جوش الکترومغناطیسی آب می کند و روی یکدیگر پرس می کند. مقاومت این نوع دوخت بسیار بالاست به طوری که طی سالهای متمادی به هیچ وجه باز نمی شود و حالت اولیه ی خود را از دست نمی دهد.

این مرحله از کار یکی از مراحل مهم طراحی و اجرای سازه های پارچه ای است که متخصصین گروه مهندسی تیوان با ظرافت و دقت خاصی این کار را انجام می دهند. عمر مفید دوخت پارچه به این سبک 10 الی 15 سال است و تاکید می شود که برای انتخاب این سازه ها برای فضای خود حتما از شرکت مورد نظر بخواهید اطلاعاتی درمورد دوخت پارچه در اختیار شما قرار دهند تا این اطمینان حاصل شود که دوخت مورد استفاده برای پارچه مقاومت در برابر نیروهای کششی و تغییرات آب و هوایی را دارد و بعد از گذشت چند ماه درز دوخت پارچه باز نمی شود که اگر این اتفاق بیوفتد نشان دهنده ی عدم مرغوبیت نوع دوخت می باشد.

دوخت سازه پارچه ای

روش های دوخت سازه های چادری

به علت تنوع موجود در پارچه های کششی و استفاده های مختلف از آنها، روش های مختلفی برای دوخت سازه های پارچه ای وجود دارد. دوخت و اتصال سازه پارچه ای باید به شکلی انجام شود که کشش و تنش یک پارچه به شکلی یکنواخت به پارچه کناری انتقال یابد. ۳ روش اصلی برای دوخت سازه های کششی وجود دارد که در ادامه بررسی می کنیم:

دوخت پارچه با چرخ های خیاطی

این روش برای برخی پارچه ها که فاقد رویه پی وی سی ضدآب هستند قابل استفاده است. این دوخت با استفاده از دستگاه های چرخ خیاطی صنعتی با دوخت اشعه UV قابل انجام است. این روش دوخت در انواع سازه کششی کوچک فضای داخلی قابل استفاده است.

پارچه هایی که به این روش دوخته می شوند، مقاومت کمتری درمقابل عبور هوا و نفوذ آب دارند. بنابراین، این روش در بخش هایی از سازه های غشایی استفاده می شود که نیازی به ضدآب بودن ندارند.

همچنین، این روش برای محیط هایی که نیاز به عایق شدن درمقابل خاک، رطوبت، باکتری و پیشگیری از فساد مواد داخل سازه دارند قابل استفاده نیست. از دیگر ضعف های این روش این است که تحت فشار بارهای وارده، نسبت به روش جوش پارچه ضعیف تر عمل می کند.

دوخت پارچه در سازه های چادری

استفاده از چسب پارچه برای اتصال

در سازه کششی دکوراتیو که در فضاهای داخلی ساختمان کاربرد دارند، چسب های شیشه ای سیلیکونی کاربرد دارند. این چسب ها، استحکام دوخت و جوش را ندارد و صرفا در سازه های کششی غیرباربر قابل استفاده هستند. همچنین برای دکوراسیون داخلی مناسب تر و به صرفه تر هستند. از جمله ضعف های این دوخت می توان موارد زیر را نام برد:

  • برای این دوخت، زمان بیشتری صرف می شوند.
  • در مقابل باد شدید فاقد مقاومت کافی است.
  • در اغلب موارد، تحت نیروی باد، احتمال پاره شدن سازه پارچه ای از محل دوخت زیاد است.
  • چسب مورداستفاده در این روش، نوعی حلال صنعتی است. بنابراین، برای سلامتی محیط زیست و کارگران در معرض آن خطرناک بوده و ایمنی کارگاه دوخت پارچه را با خطر مواجه می سازد.

استفاده از روش جوش پارچه

این روش دوخت سازه چادری و سازه پارچه ای نسبت به دو روش قبل، مزایای بیشتری دارد. این روش بیشتر برای سازه های کششی فضای باز استفاده می شود. قطعات پارچه کششی به کمک جوش فرکانس مغناطیسی به هم متصل می شوند.

دو پارچه کششی با نرم شدن المان های ترمو پلاستیک موجود در روکش های پاچه ای به کمک امواج الکترومغناطیسی به هم می پیوندند. با بکارگیری تکنولوژی بالاتر در این روش، پارچه بخصوص پارچه پی وی سی، بار کششی بیشتری را تحمل می کند. درنتیجه، مقاومت سازه کششی افزایش می یابد.

تمامی پارچه ها را نمی توان با روش جوش به هم متصل کرد. در پارچه هایی که از این روش استفاده می شود، به منظور بالا بردن دوام پارچه، در محل جوش یک نوار اضافی روی آنها بکار می رود. این نوار اضافی با قرارگیری روی درز، مقاومت کششی یکسانی را در تمام طول اتصال دو پارچه ایجاد می کند.

دوخت پارچه پی وی سی در سازه های پارچه ای

اطمینان با گروه مهندسی تیوان

تیم فروش و مدیریتی تیوان این اطمینان را به کارفرمایان می دهد که برای دوخت پارچه از دستگاه اچ اف استفاده می کند و از دوخت های نامرغوب که بعد از مدتی درز پارچه را باز می کند به هیچ وجه استفاده نمی کند. افتخار ما در این صنعت این است که ابتدا به کارفرمایان مشاوره صحیح می دهیم.

گروه مهندسی تیوان این اطمینان را به کارفرمایان عزیز می دهد که قبل از عقد قرارداد در زمینه ی تمام مسائل فنی اطلاعات دقیق و بروزی را در اختیار آنها قرار دهد تا به تصمیم بهتر آنها منجر شود. ما به کیفیت کار خود اطمینان داریم.

امتیاز شما به مقاله:

برچسب ها:

Picture of نویسنده :
نویسنده :

abolfazl.mallaki@gmail.com

جدیدترین مقالات تیوان

نظرات کاربران

0 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *