آلاچیق های چادری

تعاریف سازه های چادری و کششی

تعریف سازه های چادری

سازه های چادری و کششی جز سازه های مدرن و سبک در معماری امروزه است. برای آشنایی بیشتر از سازه های چادری ابتدا باید اجزا اصلی آن را بشناسیم و ببینیم هربخشی چه معنا و مفهمومی دارد.

تعریف سازه

مجموعه پایداری از عناصر باربر که برای عمل کردن به صورت یک مجموعه واحد در تحمل و انتقال ایمن بارهای وارده به زمین طرح و اجرا شده را سازه می­ نامند.

تعریف چادر

چادر یک پوسته کششی یکپارچه نازک است که بوسیله یک ستون یا قوسی فشاری نگه داشته می­ شود.

سازه های چادری و کششی

زیرمجموعه­ ای از سازه­ های فضایی هستند و به دلیل سبکی شفافیت و انعطاف در خلق فرم­ های زیبا و بدیع گسترش روزافزونی در ساخت بناهایی با عملکردهای مختلف داشته اند.

سازه­های غشایی ورقه­ های نازکی از ماده هستند که تنها در برابر کشش مقاومت دارند و در برابر فشار وخمش مقاومتی از خود نشان نمی­ دهند.

پارچه را می­توان بهترین نمونه از غشاها و سازه چادری را بهترین مثال از سازه­ های غشایی نام برد.

سازه های چادری و کششی معروف

سازه های چادری و کششی

سازه پارچه­ ای کششی غشایی است که می­ تواند بارهای وارده را تحت کشش تحمل کند.

این سطوح با حداقل مساحت کارایی زیادی داشته و از بسیاری سیستم­ های دیگر به مصالح کمتری نیاز دارند و اینگونه است که در آن­ها با استفاده از پوسته­ های پارچه­ ای و صنعتی کاملا سبک سقف­ هایی با دهانه­ های بزرگ ساخته می­ شود.

اجزای سازه ­ای در سازه های چادری

اجزای سازه­ای در سازه­ های چادری شامل غشا و تکیه­ گاه می­ باشد.

غشا:

غشاها به سه دسته تقسیم بندی می­ شوند پارچه­ ها فیلم­ ها و فیلم­ های تقویت شده .

غشا­ی مورداستفاده عمدتا از جنس PVC /PVDF/PTFE/SILICON و در هر طرح با توجه به نیاز محیطی و سازه نوع خاصی از آنها انتخاب می­ شود.

از بین موادی که به عنوان روکش استفاده می­ شود می­توان به روکش­های پلی­ استری پلی­ وینیل کلرید و پشم شیشه اشاره کرد.

ار آنجایی­که پلی استر از نظر مقاومت دوام هزینه و ایجاد کشش به مراتب بهتر از سایر مواد است بیشترین کاربرد را در ساخت سازه­ های پارچه­ ای دارد.معمولا مواد پلی استری که روکش پی وی سی دارند از هزینه کمتری برخوردارند.

سازه های چادری و کششی

تکیه­ گاه:

بخش دیگری از سازه­ های غشایی عناصری هستند که وظیفه انتقال بار غشا به زمین را برعهده دارند.این عناصر به طور عمودی تکیه­ گاه نامیده می­ شوند.

سقف‌های پارچه‌ای چون بر مبنای کشش‌ کار می‌کنند، نیازمند عناصر فشاری و خمشی هستند که آن‌ها را نگه دارند و نیروهایشان را به زمین منتقل کنند. تکیه‌گاه‌ها معمولا وسیله‌ای برای اعمال کشش به پارچه نیز هستند.

بتن مسلح، چوب و فلز از مصالحی هستند که کشش و مقاومت خمشی لازم را به صورت مقرون به صرفه فراهم می‌کنند و هر یک در تکیه‌گاه‌های سقف‌های پارچه‌ای کاربردی دارند.

با این حال، در تکیه‌گاه‌های بیشتر سقف‌های پارچه‌ای از سازه‌ی فولادی استفاده می‌شود؛ زیرا فولاد دارای مقاومت خمشی و فشاری بالا است و به سادگی و با قیمت مناسب در دسترس است.

فهرست منابع:

کتاب سازه های پارچه ای کششی، نویسنده کریگ هانتینگتون، ترجمه دکتر محمود گلابچی.

مقاله “مقایسه سازه های چادری با سازه های کنونی در صورت تخریب بر شریان های حیاتی” ارائه در دومین کنفرانس ملی مدیریت بحران، نویسندگان مرتضی کاظمی و هما کاظمی.

مقاله ” اهمیت سازه های غشایی در ایجاد یک معماری پایدار” ارائه شده در اولین کنگره علمی پژوهشی افق های نوین در حوزه مهندسی عمران، معماری، فرهنگ و مدیریت شهری ایران، نویسندگان دکتر محمد هادیان پور و محمد پری زاد.

امتیاز شما به مقاله:

برچسب ها:

Picture of نویسنده :
نویسنده :

حدیث دالوندی

جدیدترین مقالات تیوان

ورزشگاه آلیانز تورین

ورزشگاه آلیانتس آرنا؛ باشگاه فوتبال بایرن مونیخ

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *