چرا استفاده از سازه های چادری ارزشمند است؟
خصوصیات سازه چادری در کم کردن سهم قابل توجهی از مصرف انرژی آب مصالح و زمینهای کشاورزی در صنعت ساختمان می باشد.
علاوه بر آن افزایش آلودگی هوا محدود بودن ذخایر و منابع آب و انرژی و آلودگی محیط زیست لزوم استفاده از سیستم های ساختمانی با ملاحظات زیست محیطی را دوچندان می کند. یکی از سیستم های ساختمانی که در دهه های اخیر به دلیل تعامل و سازگاری با محیط زیست و همچنین انعطاف و پویایی ورفتار خالص در سازه آن مورد توجه بیشتری قرار گرفته سیستم های سازه های کششی می باشد.
خصوصیات و ویژگی متمایز کننده سازه های چادری
یکی از بزرگترین مشکلات سازه های کنونی حجم آوار بسیار زیاد آنها در صورت خرابی در اثر بلاهای طبیعی از جمله سیل و زلزله میباشد که این حجم آوار میتواند سبب قطع شریان های حیاتی گردد.
یکی از فرمهای سازه ای که امروزه به دلیل سبک بودن و مزایای خیلی زیاد در حال گسترش می باشد سازه های چادری است. این سازه ها قابلیت استفاده در تمامی اقلیم ها را دارند. با انتخاب مصالح مناسب در هر آب و هوایی قادر به ایجاد شرایط آسایش هستند.
انفجار جمعیت واستفاده بیرویه از امکانات طبیعی اثرات جبران ناپذیری بر محیط زندگی ما تحمیل کرده است که میراث آن برای آیندگان چیزی جز تخریب محیط و نابودی طبیعت نیست.
حل این مشکل نیاز به تلاش و همکاری همه انسانها دارد تا بتوان پایداری را دوباره به محیط طبیعی بازگرداند. در معماری نیز یکی از جدیدترین سازه های همسو با طراحی پایدار سازه های غشایی هستند.این سازه ها دارای خصوصیاتی می باشند که میتوان آنها را در زمره سازه های مانا و پایدار دسته بندی کرد.
یکی از خصوصیات سازه چادری عمر مفید و همسان بودن با طبیعت است. گروه مهندسی تیوان طراح و مجری انواع سازه های چادری در سراسر ایران است. برای دریافت اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.
فهرست منابع:
کتاب معماری سازه، نویسنده جی جی اسکیرل، ترجمه رئوف قاسمی.
مقاله “بهره گیری از سازه های کششی به منظور افزایش تعامل بصری بین انسان و طبیعتبرای دستیابی به توسعه پایدار” ارائه شده در کنفرانس بین المللی معماری مدرن، نویسنده بابک سرور.