پارچه پی وی سی

پارچه‌های به اصطلاح PVC عموما از الیاف مقاوم پلی استر با روکش PVC ساخته می‌شوند. پوششPVC جهت محافظت از الیاف پارچه می باشد که سبب مقامت طولانی‌تر در برابر اشعه UV و شرایط سخت شیمیایی و محیطی می‌شود. در تولید این محصولات به دلیل پیچیدگی دانش فنی و کاربرد مختلف آنها از فن‌آوری‌های متنوعی استفاده می‌شود. شرکت Mehler آلمان یکی از معتبرترین تولید کننده انواع پارچه‌های PVC غشایی چند منظوره با تکنــولوژی روز دنیا می‌باشد که بر اساس مطالعات و مهارتهای کسب شده محصولات متنوعی را به بازار عرضه می‌نماید.

گروه مهندسی تیوان طراح و مجری سازه های چادری در سراسر ایران می باشد. برای اجرای سایبان های چادری و سبک از پارچه های PVC  استفاده می شود. انجام پروژه های سایبان ماشین ،سایبان پارکینگ، سایبان حیاط و سقف متحرک توسط گروه تیوان به صورت صفر تا صد کار انجام می شود.

از قدیمی‌ترین و متداول‌ترین مطالحی که در سازه‌های پارچه‌ای معاصر استفاده می‌شوند، پارچه‌هایی هستند که در آن‌ها زیرلایه‌ای از جنس پلی‌استر با روکش‌ها یا لایه‌هایی پوشیده می‌شوند. پارچه های پی وی سی وارداتی هستند و مجموعه تیوان تنها برای اجرای پروژه های خود قادر به سفارش می باشد. برای دریافت اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.

پارچه PVC چیست؟

PVC یا همان پلی وینیل کلراید، ماده ای سخت و صلب است. با افزودن این ماده به پارچه می توان آن را انعطاف پذیر ساخت و سایر ویژگی های متمایز را به آن اضافه کرد. PVC بصورت طبیعی کاملا شفاف است. افزودن رنگ دانه ها به PVC، بخصوص رنگدانه سفید، سبب افزایش بسیار زیاد مقاومت درمقابل اشعه UV می شود. به همین دلیل پارچه ها با روکش PVC درمقابل اشعه ماوراء بنفش مقاوم هستند.

همچنین با ترکیب PVC با سایر افزودنی ها، خواص آن تغییر کرده و تقویت می شود. خواصی مانند ضدقارچ بودن، عوامل بازتابنده و جذب کننده اشعه ماوراء بنفش از سایر خواص ترکیب PVC با سایر مواد هستند. امروزه پارچه های PVC جایگزین مناسبی برای مصارف سنتی در بسیاری از سازه های کششی شده اند. این پارچه ها با داشتن طول عمر بیشتر، محکم و سبک بوده و براحتی نصب می شوند. طیف رنگی متفاوت، مقاومت کششی بالا و مقاومت در برابر نور خورشید و آب از سایر مزایای این پارچه ها است.

انواع پارچه های PVC

نوع این پارچه‌ها با توجه به شرایط محیطی و کاربری مورد نظر انتخاب می‌شود. مقاومت پارچه بر اساس نوع I تا V با توجه به استاندارد اروپایی و شرایط محیطی و مقاومتی مختلف موجود می‌باشند. نوع I پارچه‌های سازه‌ای برای کاربری‌های دائم کوچک و سازه‌های بزرگ غیر دائم مناسب می‌باشند. نوع II, III & IV نیز در اکثریت پروژه‌های بزرگ که کاربری دائم دارند مورد استفاده قرار می‌گیرند. در این سیستم‌ها عملکرد سازه‌ای پارچه به میزان قابل توجه‌ای به بافت پارچه و قرارگیری تارو پود آن بستگی دارد.

پلی (وینیل کلراید) (PVC) یک سیستم پلاستیکی پیچیده است. اجزای فردی سیستم PVC ، از جمله مونومر وینیل کلرید باقیمانده (RVCM) و مواد افزودنی خاصی ، ممکن است خطراتی برای سلامتی انسان ایجاد کند.

از سال 1974 كاهش قابل توجهی در مقدار RVCM رزین PVC وجود دارد كه خطر ابتلا به سرطان كارگران در كارخانجات ساخت PVC و مصرف كنندگان محصولات PVC را كاهش می دهد. سطح “بدون اثر” برای سرطان مونومر وینیل کلرید (VCM) ناشی از سرطان تا به امروز یافت نشده است. بنابراین ، اهمیت قرار گرفتن در معرض انسان در سطوح پایین RVCM مشخص نیست. قرار گرفتن در معرض گرد و غبار PVC ممکن است باعث اختلال عملکرد ریوی شود. تأثیرات ریوی و دیگر تأثیرات سلامتی غبار PVC نیاز به مطالعه بیشتر دارد. سیستم پلاستیک PVC باید به عنوان تعامل بین اجزای مختلف آن و تعامل قطعات و سیستم PVC به عنوان یک کل با سیستمهای بیولوژیکی مشخص شود.

پارچه pvcقرمز
پارچه pvc آبی
پروژه های انجام شده

کاربردهای پارچه های پی وی سی

پارچه PVC علاوه بر کاربردشان در سازه‌های پارچه‌ای مدرن (نظیر پوشش استادیوم‌ها، سازه‌های با دهانه بسیار زیاد و …)، کاربردهای فراوانی در زمینه مخازن نگهداری مایعات خاص، حمل و نقل و سیلوهای ذخیره سازی مواد غذایی و برزنت‌های سیستم‌های مجموعه نفت و صنایع مختلف دارند و نمی توان تمامی آنها را در اینجا ذکر کرد. از این پارچه ها می توانید در موارد زیر بعنوان مهمترین کاربردها استفاده کنید:

  •  پوشش استادیوم‌ها، سالن‌های تفریحی، ورزشی و …
  •  پوشش سالن‌های نمایشگاهی و گروهی
  • پوشش پارکینگ‌ها و سایبان‌های شهری
  • پوشش سالن‌های با دهانه بسیار زیاد صنعتی
  • ساخت دریاچه‌های مصنوعی و کانال‌های آب
  • آب‌بند کردن تونل‌ها و سازه‌های مختلف
  • جداسازی انواع لایه‌های خاک و عایق سازی بستر در خطوط و ایستگاه‌های مترو و …
  • انواع استخرهای ذخیره آب، زیر سازی، عایق بندی و …
  • موانع نفتی جهت جلوگیری از آلودگی آب ناشی از نشت نفت
  • عملیات واکنش اضطراری پاکسازي و جمع آوري لکه‌ها و آلودگی‌هاي نفتی ناشی از نشت نفت در روی سطح آب دریا
  • برزنت‌های سیستم‌های مجموعه صنایع نفت گاز و پتروشیمی و صنایع مختلف
  • عایق ثانویه برای مخازن سوخت و مواد شیمیایی جهت جلوگیری از نشت به داخل خاک و آلودگی آن
  • حوضچه‌های تبخیر مواد شیمیایی کارخانجات صنعتی
  • مخازن نگهداری مایعات خاص
  • پوشش مخازن نگهداری گاز در سیستمهای تولید بيوگاز جهت توليد انرژي الكتريكي و تامين سوخت نيروگاه‌های كوچک
  • ساخت انواع استخرهای ذخیره آب کشاورزی، پرورش ماهی و …
  • سیلوهای ذخیره سازی مواد غذایی، صنعت دامداری و …
  • ذخیره سازی موقت مخازن سیستم‌های آب و فاضلاب
  • برزنت‌های صنعت حمل و نقل
  • انواع کاور ماشین آلات یا قطعات
مهم ترین مزایای استفاده از پارچه های pvc

تنوع در طراحی

اجرای سریع

طول عمر بالا

قابلیت جابه‌جایی

نحوه نگهداری و شستشوی پارچه های PVC

مانند هر پارچه دیگری باید نکاتی را در هنگام شستشو و مراقبت از پارچه PVC بکار ببرید. مهمترین نکات مراقبت از پارچه PVC به شرح زیر است:

  • برای شستشوی پارچه پی وی سی از حلال ها استفاده نکنید.
  • از مایعات شستشوی کمی قلیایی یا خنثی استفاده کنید.
  • درهنگام استفاده از مایع شوینده، باید دستورالعمل مواد شوینده را بررسی و دنبال کنید.
  • از آب داغ استفاده نکنید. حداکثر دمای مجاز آب برای شستشو، ۴۰ درجه سانتی گراد است.
  • از سایش مکانیکی قوی پارچه جلوگیری کنید.
  • این پارچه پس از شستشو باید بخوبی خشک شود.
  • پیش از بسته بندی یا نگهداری پارچه باید خوب خشک شده باشد.
  • پارچه ای که ازلحاظ فنی آسیب دیده را می توانید به کمک یک چسب PVC و یک قطعه بین مانند روز اول تعمیر کنید.
  • درصورت نیاز به یک واشر فشار، بهتر است دستورالعمل سازنده را بررسی کنید.

قیمت پارچه پی وی سی

 

به دلیل نوسانات ارزهای خارجی و شرایط بازار مواد اولیه تولید پارچه، قیمت پارچه های پی وی سی تغییر می کند. بطوری که گاهی بصورت روزانه این قیمت درحال تغییر است. بنابراین نمی توان قیمت ثابتی برای این محصول ارائه داد. اما برای دریافت قیمت بروز پارچه ها و دریافت مشاوره برای خرید پارچه پی وی سی می توانید با ما در تماس باشید.

اگر قصد خرید پارچه پی وی سی با کیفیت را دارید فقط از مراکز معتبر خرید کنید. زیرا برخی افراد سودجو،  پارچه های بی کیفیت و غیراصل را با نام پارچه های PVC به فروش می رسانند که براحتی قابل تشخیص نیست.

گروه مهندسی تیوان آمادگی لازم برای ارائه مشاوره در زمینه معماری، طراحی و ساخت سازه های پارچه ای ازجمله پارچه های پی وی سی را دارد. تمامی جنبه های مهم برای ایجاد سازه های باکیفیت، استفاده از پارچه های مناسب، زمان نصب مناسب برای جلب رضایت مشتریان عزیز درنظر گرفته می شود.

 

مهمترین ویژگی های پارچه پی وی سی

پارچه های PVC ویژگی های منحصربفردی دارند که سبب تمایز آنها از سایر پارچه ها می شود. به همین دلیل از این پارچه ها در کاربردهای خاص و مهم استفاده می شود. مهمترین ویژگی های پارچه پی وی سی به شرح زیر است:

  • پارچه با روکش PVC دارای تنش گسیختگی کمتری است.
  • این پارچه دارای تنش کششی کمتری در مواقع وزش باد است.
  • پارچه با روکش PVC بدلیل ضدآب بودن، از الیاف سازه پارچه ای درمقابل آلودگی محافظت می کند.
  • این پوشش، سطحی را بر روی پارچه ایجاد کرده که بتوان براحتی آن را تمیز کرد.

تاثیر شرایط محیطی بر پارچه های PVC و نگهداری از آنها

پارچه های پی وی سی دارای دوام و طول عمر مناسبی نسبت به سایر پارچه های برای سایبان و کاربردهای خاص هستند. اما در برخی شرایط ممکن است دچار مشکلاتی اندک شوند که با برخی ترفندها قابل رفع است. برخی شرایط محیطی اثراتی بر این پارچه ها دارند که باید به موقع اقدامات  لازم برای تعمیر و نگهداری را انجام داد:

ممکن است گردوخاک های شدید بر روی این پارچه بنشیند و این پارچه گردوخاک ها را حفظ کند. استقرار طولانی مدت گردوخاک بر روی پارچه پی وی سی ممکن است سبب سخت و شکننده شده و تغییر رنگ آن شود.

به منظور بهبود دوام و طول عمر بیشتر پارچه، بهتر است یک روکش بالایی به روکش اصلی رنگدانه افزوده گردد. این روکش جدید سبب می شود یک لایه براق و بسیار صاف بر روی پارچه ایجاد شده و تمیز کردن آن ساده تر شود. با این کار، بیشتر خاک توسط پاشیدن آب یا آب باران از روی سطح پارچه شسته شده و تمیز می شود. باید دقت کنید این کار حساس و مهم است و باید بدرستی انجام شود.

نکات فوق بدان معنی است که نصب پارچه PVC باید بدرستی انجام شود و پس از نصب، بدقت از آن نگهداری شود. اگر در نصب یا نگهداری از پارچه های پی وی سی یا سایر مراحل نصب و نگهداری از این گونه سازه ها، دچار مشکل هستید، می توانید از ما مشاوره بگیرید.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *