در حال حاضر نوآوری های بسیاری در فناوری سازه های چادری ایجاد شده که درواقع به کیفیت هرچه بیشتر برای هوشمندسازی ساختمان کمک بسیاری خواهد کرد. همانطور که می بینید امروزه این سازه های مکملی بسیار اساسی در طراحی انواع ساختمان ها به کار رفته است. حتی به خودی خود در برخی جاها سازه چادری به تنهایی مانند یک ساختمان عمل می کنند. زیرا چهارچوب فلزی و حتی سازه های چادری به کار رفته در بسیاری از آنها از ماندگاری و دوام قابل توجهی برخوردار است.
هوشمند سازی در سازه ها بخصوص در طراحی انواع ساختمان ها باعث شده تا با استفاده از سازه های چادری در مناطق مختلف از جمله سردسیر و گرمسیر بصورت استاندارد بتوان انرژی محیط را تنظیم کرد. یا حتی کنترل بهتری برای مهار آتش سوزی و دودهای حاصله از آن داشت. برای مسئله هوشمندسازی باید به نکاتی از جمله نصب سازه چادری به صورت مدرن و در کمترین زمان ممکن یا حتی برخورداری از وزن سبک این سازه ها توجه داشت.
علاوه بر این نکات باید هوشمند کردن یک ساختمان منجر به انعطاف پذیری بالا و جابه جایی آسان سازه در اطراف ساختمان شود. در برخی از نقاط دنیا می بینید که هوشمندسازی پروژه های عظیم ساختمان ها در کنار پیاده سازی برنامه ها و نرم افزارهای کامپیوتری صورت گرفته است. در ادامه به صورت مفصل روش ها و اهمیت هوشمندسازی ساختمان ها را شرح خواهیم داد.
بطور خلاصه با راهکارهای هوشمندسازی ساختمان شاهد زندگی بهتری خواهیم بود:
• افزایش ایمنی
• کیفت زندگی بهتر
• تسط و کنترل بیشتر بر محیط
• کاهش هرچه بیشتر هزینه ها
• بهینه سازی مصارف انرژی
امروزه طراحی های هوشمند توسط معماران و ساختمان سازان درحال فراگیر شدن است و ساختمان های هوشمند ارزش بیشتری دارند.
صفر تا صد هوشمندسازی ساختمان
درادامه با صفر تا صد هوشمندسازی ساختمان آشنا می شوید. انواع روش های هوشمندسازی و هزینه اجرای هریک از روش ها بررسی می گردد. در پایان، کاربرد سازه های چادری در هوشمندسازی ساختمان بررسی می شود.
روش های هوشمندسازی ساختمان
برای هوشمندسازی نیازمند تجهیزات ارتباطی هستیم. زیرا تجهیزات منزل می بایست قابلیت اتصال به اینترنت داشته تا بتوانند هوشمند عمل کنند. هوشمندسازی ساختمان بصورت کلی به دو روش انجام می شود:
• هوشنمدسازی بی سیم
در این روش از شبکه wifi یا بی سیم برای ارتباط میان تجهیزات و وسایل استفاده می شود. برای اجرای این روش نیازی به تعویض تابلوی برق وجود ندارد و این تکنولوژی را براحتی می توان پیاده سازی نمود. اما باید درنظر داشت که درصورت قطعی اینترنت یا ایجاد اختلال در مودم، سیستم ها قادر به برقراری ارتباط باهم نبوده و کنترل سیستم ها مختل می شود.
• هوشمندسازی با سیم
ارتباط سیستم های مختلف در این روش با استفاده از کابل و سیم خواهد بود. نوع این سیستم می تواند بصورت کابل شبکه یا سیم زوجی باشد. یک تابلوی مرکزی برای ارتباطات سیمی تعبیه می شود و تجهیزات و سیم ها داخل آن قرار خواهد گرفت. فرمان صادر شده از دستگاه ما یا موبایل، به تابلو رفته و سپس به تجهیزات موردنظر هدایت می گردد. مزیت این روش این است که ارتباط سیم ها با هم قطع نشده و هیچ گونه اختلالی رخ نمی دهد. تنها نکته منفی برای ساختمان های قدیمی و از پیش ساخته شده این خواهد بود که تابلو برق و سیم کشی ها باید بطور کامل تعویض گردد بنابراین می تواند هزینه بیشتری به همراه داشته باشد.
قیمت پیاده سازی روش های هوشمندسازی ساختمان
هزینه و قیمت یکی از مهمترین دغدغه ها در انجام پروژه های ساختمانی بخصوص هوشمندسازی ساختمان است. درمورد قیمت هوشمندسازی ساختمان، باید به روش های پیاده سازی آن اشاره کرد. همانطور که دیدید، دو روش برای پیاده سازی پیش رو داریم که قیمت هریک را بصورت جداگانه بررسی می کنیم:
• قیمت هوشمندسازی ساختمان به روش بی سیم:
این روش بر روی بستر سیم کشی سنتی اجرا می شود و فاقد هزینه های خرید و اجرای کابل انتقال داده است. بنابراین اجرای این روش ارزان تر از روش با سیم است. اما این نکته را نیز باید درنظر داشت که قیمت تجهیزات با سیم نیز بیشتر است. زیرا در این تجهیزات بجای کابل شبکه می بایست از قطعات الکتریکی برای رد و بدل اطلاعات استفاده کرد. یا بجای تابلوی برق می بایست از سایر تجهیزات هوشمند که عملکرد مشابه تابلو برق دارند استفاده کرد.
• قیمت هوشمندسازی ساختمان به روش با سیم:
همانطور که گفته شد بدلیل سیم کشی و تابلو برق، این روش هزینه بیشتری نیاز دارد. البته هزینه نهایی به برندی که انتخاب می کنیم نیز بستگی دارد.
این نکته را هم درنظر داشته باشید که برخی تجهیزات هوشمندسازی تفاوتی ازلحاظ بی سیم یا با سیم بودن قائل نیستند. یعنی درهر یک از این روش های هوشمندسازی ساختمان می بایست آن تجهیزات را خریداری کنید.
زمان اجرای پروژه های هوشمندسازی ساختمان
همیشه در پروژه های ساختمانی، زمان اجرای پروژه بسیارمهم است. زمان اجرای صفر تا صد هومشندسازی ساختمان بستگی به عوامل مختلف دارد. مثلا محصولات هوشمندسازی برخی شرکت ها طوری طراحی شده که در هنگام ساخت خانه نصب می شوند. درصورتی که دستگاه ها پیچیدگی داشته باشند و نیاز به ساخت یک ساختمان بصورت کامل باشد، برای نصب و پیاده سازی همه چیز چندین هفته زمان لازم است.
اما درصورتی که صرفا نیاز به نصب یک با دو دستگاه باشد، صرفا چند ساعت کار کافی است. اما درصورتی که ساختمان درحال ساخت نباشد، می بایست قسمت هایی از آن بازسازی شود. همین امر نیاز به اقداماتی دارد که سبب می شود پیاده سازی هوشمندسازی ساختمان زمان بیشتری به طول بینجامد.
کاربرد سازه های چادری در هوشمندسازی ساختمان
پیشرفت تکنولوژی در تکنیک ها و مصالح ساختمانی سبب شده که ساختمان ها اشکال نمادین، فضاهایی باارزش و بافت هایی جالب داشته باشند. برای راه اندازی چنین امکاناتی نیاز به صرف بودجه های سنگین نیست. بلکه با بودجه های معقول و اندک می توان این اهداف را پیاده سازی کرد.
یکی ازاین محصولات ساختمانی سازه های چادری هستند که امروزه طراحان و معماران و توسعه دهندگان ساختمانی از آن استفاده می کنند. خواه برای ساخت و ساز جدید با برای نوسازی فرقی ندارد، می توان با استفاده از این سازه ها ساختمانی مدرن و هوشمند برپا کرد. می توان انواع طرح با شکل های هندسی مختلف و بصری را با استفاده از این سازه ها روی ساختمان ها پیاده کرد. به همین دلیل، بعنوان یکی از المان ها برای ایجاد ساختارهای پیچیده و خلاقانه در هوشمندسازی ساختمان، می توان سازه های چادری را نام برد.