ورزشگاه بوکیت جلیل

ورزشگاه بوکیت جلیل

ورزشگاه بوکیت جلیل دومین ورزشگاه بزرگ در سطح آسیا است. این ورزشگاه با ظرفیت 87000 نفری در سال 1996 در شهر کوالالامپور ساخته شده است. از لحاظ سطح شهرت این ورزشگاه باید اشاره کنیم که مسابقات جام ملت‌های آسیا 2007 در این ورزشگاه برگزار شده است. این ورزشگاه هشتمین استادیوم بزرگ فوتبال در جهان است. این ورزشگاه از زمان افتتاح تا به امروز، میزبان رویدادهای بین‌المللی ورزشی متعددی بوده. مانند بازی‌های آسیای جنوب شرقی در سال 2001 و 2017. امروزه این ورزشگاه میزبان مسابقات ملی مالزی و بین‌المللی، رویدادهای ورزشی و کنسرت‌های ملی است.

سازه کششی ورزشگاه در دنیا

امکانات ورزشگاه بوکیت جلیل

– زمین چمن گاوی 105 متر در 68 متر
– مسیر 400 متری مصنوعی 9 بانده
– مسیر گرم کردن 6 متر در 60 متر
– 1500 نور افکن
– استودیو پخش
– تابلوهای امتیازات ویدئویی رنگی
– صفحه نمایش ویدئویی لوله اشعه کاتدی با تکنولوژی بالا

سازه چادری ورزشگاه بوکیت جلیل

سازه چادری ورزشگاه

یکی از مشخصه‌های بارز این ورزشگاه که آن را از سایر ورزشگاه‌ها متمایز کرده، سازه‌های چادری به کار رفته در آن است. بوکیت جلیل یک ورزشگاه با سازه‌ چادری است. با توجه به گستردگی وسعت این ورزشگاه و حالت چیدمان صندلی، استفاده از سازه چادری اهمیت بسیاری پیدا کرد. علاوه بر این باتوجه به شرایط جوی مالزی و امکان وقوع بارندگی و درپی آن لغو بازی‌های ورزشی، ضرورت ساخت ورزشگاه با سازه چادری اهمیت بیشتری پیدا کرد. محافظت از تماشاچیان در برابر اشعه مضر آفتاب و باران، سازندگان این ورزشگاه را بر آن داشت تا اقدام به نصب سازه چادری روی سقف ورزشگاه بوکیت جلیل کنند. برای پوشاندن سقف ورزشگاه با چادر، باید تعداد 50 الی 60 سایه‌بان چادری را به یکدیگر متصل و درنهایت آن‌ها را با داربست به سقف متصل کرد. حفظ امنیت این چادرها چالش بعدی بود. چراکه می‌بایست به گونه‌ای طراحی شود که باد و طوفان موجب افتادن سایه‌بان‌های چادری نشود.

سازه غشایی پوشش ورزشگاه

بخش دیگری از سقف این ورزشگاه، پوسته غشایی و بتنی دارد. سازه‌های غشایی ساختارهای فضایی هستند که از غشاهای کشیده شده تشیل شده‌اند. در انواع مختلف ساختارهای غشایی، غشاها با کابل، ستون و سایر اعضای سازه به یکدیگر متصل شده‌اند. فرم نهایی سازه به گونه‌ای است که حالت گنبدی شکل دارد.
درحقیقت غشا در نقش روکش غیرسازه‌ای کاربرد دارد. این ساختار در ساخت و اجرای ورزشگاه‌های متعددی کاربرد دارد.
اما چرا ساخت ورزشگاه با سازه چادری اهمیت دارد؟ اول از همه اینکه این سازه‌ها ظاهری نسبتا زیبا دارند و باتوجه به انعطاف‌پذیر بودن پارچه، به طراحان این امکان را می‌دهد تا آن را به شکل و فرم دلخواه خود دربیاورند. نکته بعدی درمورد ورزشگاه با سازه چادری این است که، در برابر زلزله بسیار مقاوم است. به هرحال زمانی که مسابقات در ورزشگاه‌ها درحال برگزاری است، امکان سنجیدن و پیش‌بینی کردن چنین حوادثی عملا وجود ندارد. به همین دلیل پیشگیری همیشه بهتر از درمان است و طراحان اقدام به طراحی ورزشگاه‌ها با سازه‌های چادری می‌کنند. باتوجه به اینکه کشور مالزی، از نظر وقوع زلزله و سونامی در آن، رتبه نسبتا بالایی هم دارد، طراحان ورزشگاه بوکیت جلیل اقدام به طراحی سازه‌های چادری به عنوان سقف آن کردند که از حوادث این چنینی جلوگیری کنند.

ورزشگاه بوکیت جلیل

هزینه صرف شده و زمان اجرا ورزشگاه بوکیت جلیل

از جهت دیگر، سازه‌های چادری به نسبت سایر سازه‌ها قیمت مناسب‌تری دارند و برای پوشش سقف ورزشگاهی به وسعت بوکیت جلیل، ازنظر مالی و صرف هزینه انتخاب منطقی‌تری خواهد بود.
نکته مهم دیگر درمورد سازه‌های چادری مدت زمان کوتاه نصب آن‌هاست. همانطور که پیش از این گفتیم، ورزشگاه بوکیت جلیل محل برگزاری بسیاری از رویدادهای ورزشی مهم است. به همین دلیل این امکان برای طراحان وجود نداشت که زمان زیادی را صرف نصب سازه‌ها کنند. درحقیقت سازه‌های چادری مدت‌زمان کمتری را برای نصب و اجرا نیاز دارند. علاوه بر این، همانطور که می‌دانید ورزشگاه به نور نیاز دارد. به خصوص اینکه اکثر بازی‌ها و مسابقات ورزشی درطول روز برگزار می‌شوند. یک ورزشگاه با سازه چادری، از جهت جذب نور مناسب خورشید، در رتبه بسیار خوبی قرار دارد. این موضوع سبب می‌شود تا در طول روز نیازی به استفاده از منابع روشنایی وجود نداشته باشد و در تاریکی شب با نصب کمترین مقدار روشنایی، از نور خوبی برخوردار بود.
با توجه به موارد گفته شده و بررسی مزایای سازه‌های پارچه‌ای، این برای طراحان انتخاب معقولانه‌ای خواهد بود که برای طراحی سقف ورزشگاه از سازه پارچه‌ای استفاده کنند.

امتیاز شما به مقاله:

برچسب ها:

Picture of نویسنده :
نویسنده :

حدیث دالوندی

جدیدترین مقالات تیوان

ورزشگاه آلیانز تورین

ورزشگاه آلیانتس آرنا؛ باشگاه فوتبال بایرن مونیخ

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *